Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši in učenci!

V spodnjih vrsticah najdete navodila za ekskurzijo nemščine (6. – 9. razreda), ki bo v torek, 23. aprila, 2024.

Pred šolo se dobimo ob 6.15. Starši lahko pridete po otroke okoli 18.30.

1. ODHOD: V TOREK 23.04.2024 ob 06.30 izpred OŠ Toneta Čufarja Maribor, Zrkovska cesta 67, 2000 Maribor. Prosimo, da ste na zbirnem mestu 10 min. prej.

2. VRNITEV: V TOREK 04.2024 okoli 18.30.

  1. NAŠA VODNICA: IZA VERDEL
  2. PREHRANA: s seboj vzemite bidon z vodo in kakšen sendvič. Šolsko malico (štručka ali podobno) dobimo zjutraj v šoli. Kosilo bomo za ta dan odpovedali vsem, ki so prijavljeni na ekskurzijo.  
  1. DENAR: priporočamo cca. 20 EUR za kosilo (najverjetneje MCD) in kakšen spominček.
  2. OBLAČILA: Garderobo prilagodite temperaturi zraka v mesecu APRILU. Temperature se v času vašega potovanja, čez dan, običajno gibljejo med 12°C (zjutraj) in 20°C (čez dan). Predlagamo vam predvsem športno obutev in oblačila. Pulover in vetrovka pa sta tako obvezna spremljevalca vsakega popotnika za nepredvidene vremenske spremembe.

 VELJAVNE OSEBNE IZKAZNICE ALI POTNEGA LISTA nikakor ne smete pozabiti doma. Preverite pred odhodom še enkrat ali so nujni dokumenti v vaši torbi!

  1. UPORABA TELEFONOV: Izhodna telefonska številka za Slovenijo je 00386-omrežna skupina brez ničle-telefonska številka. Telefoni se tekom vožnje ne uporabljajo.
  2. PROGRAM: Pot nas bo vodila na izjemno zanimivo Gosposvetsko polje. Ustavili se bomo pri Vojvodskem prestolu, ki so ga  Karantanski vojvode uporabljali kot simbol oblasti – izvedeli bomo kako je potekalo ustoličevanje vojvod. Naprej do  Celovca, kjer se bomo sprehodili skozi mesto in se ustavili pri glavnih zanimivostih. Slikali se bomo ob možiclju, ki je poplavil mesto, šli preko Glavnega trga, postali ob spomeniku Bernharda von Spanheima, Marije Terezije… in videli največjo znamenitost mesta – Zmajevo fontano. Vožnja do obale Vrbskega jezera in Minimundusa. Vstopili bomo v svet Minimundusa. Tu je na ogled prek 150 modelov slavnih zgradb iz vsega sveta v razmerju 1:25. Po ogledu se bomo popeljali z ladjico  po Vrbskem jezeru in uživali v lepi naravi. Ostane nam zgolj še vožnja proti domu.

Želimo Vam prijetno potovanje, polno pisanih doživetij.

MFG!

ŽNIDER`S TURIZEM

 

       
Dostopnost