Skoči na glavno vsebino

Dragi starši in učenci!

Za učence od 3. – 5. razreda, ki obiskujejo ZPN, se je pričela pripravljati strokovna ekskurzija nemščine v Riegersburg in Zotter. Predviden datum je torek, 9. maj, 2023.

Izpred šole se bomo z avtobusom odpravili okrog 8.00 zjutraj. Odpeljali se bomo do Riegersburga v Avstriji in se z dvigalom zapeljali na vrh kjer stoji grad, ki ga prvič omenjajo že v letu 1138. Ob 11.00 imamo ogled predstave s pticami ujedami. Po predstavi se bomo podali še na ogled notranjosti gradu. Ob 15.00 sledi sladkanje v čokoladnici Zotter. Prihod v Maribor je predviden okoli 18.00.

Cena ekskurzije bo predvidoma 40€ (pokriva vstopnino za grad in čokoladnico, vožnjo z dvigalom, predstavo ptic ujed, organizacijo in prevoz ter je odvisna tudi od števila prijav).

Število mest je omejeno na 74 (nadstropni avtobus). Ko se zapolni število prostih mest na avtobusu, prijava ni več možna! Plačilo prevoza in organizacije ekskurzije se bo poračunalo preko položnice v mesecu aprilu, točen znesek za obe vstopnini (plačilo na kraju samem) bom poslala v zadnjem obvestilu pred odhodom.

Prosim, če podpisana soglasja (učenci so jih danes prejeli) vrnete vsi tisti, ki se ekskurzije zagotovo nameravate udeležiti, najkasneje do konca februarja, oz. zapolnitve mest na avtobusu. Prosim tudi, da upoštevate, da se v primeru odjave v zadnjem trenutku, ko zamenjave ni več mogoče najti, ali neudeležbe na dan ekskurzije, stroški prevoza in organizacije ne povrnejo. Več o Riegersburgu najdete na https://www.dieriegersburg.at/#

MFG, učiteljica nemščine Rosanda Reibenschuh

Dostopnost