Skoči na glavno vsebino

Planinsko društvo Fram in Planinski krožek OŠ Toneta Čufarja prirejata geocaching izlet v  VELENIK (pri Slovenski Bistrici)  v nedeljo, 18. 3. 2018.

Pomlad je blizu, kljub temu, da je zunaj še vse belo. Tokrat vas vabimo na geocaching izlet po gozdu Velenik pred Slovensko Bistrico (izvoz Slovenska Bistrica sever). Izlet je namenjen osnovnošolskim otrokom, pridružite pa se nam lahko tudi drugi, ki se želite malo razgibati.

Dobimo se na parkirišču pred gozdom Velenik. To je na meji štirih krajev: Spodnje Polskave, Pragerskega, Slovenske Bistrice in Leskovca. Prevoz si uredi vsak sam. Starši otroke zjutraj pripeljejo, po končanem izletu pa spet sami odpeljejo.

Skupno bomo prehodili okoli 5 km in vmes poiskali kar 22 skritih zakladov. Med potjo se bomo večkrat ustavljali in če boste sodelovali, vam bo čas hitreje minil. Prihod nazaj na parkirišče je predviden med 13.00 in 13.30 uro.

Kaj je geocaching? To je iskanje skritih zakladkov, katerih koordinate so objavljene na internetni strani www.geocaching.com (npr.: N46°27.372′ E15°37.618′). S pomočjo pametnega telefona ali GPS naprave pa poiščemo zakladek, ki se ponavadi skriva v škatli (glej sliko).

ZBIRALIŠČE: v Veleniku ob 9. uri (točen opis zbirnega mesta glej v opisu zadaj)
PREVOZ: starši pripeljejo otroke na zbirno mesto v Velenik in jih na istem mestu prevzamejo. Starši se seveda lahko pridružijo izletu!
POVRATEK: do avta predvidoma med 13.00 in 13.30 uro
HOJA: približno 3 ure
STROŠKI: ni stroškov izleta
HRANA: iz nahrbtnika
OPREMA: primerna obleka in obutev glede na vremenske razmere na dan izleta. Izlet bo tudi, če bo na tleh še sneg.
VODNIKA:

Matjaž Hartman

Boštjan Glodež

PRIJAVE: za prijavo pošljite SMS na (031) 525863
vpišite vaše ime in število oseb (npr. Janez 3)ob prihodu na zbirno mesto vpišete na seznam vaše ime in priimek ter vse ostale člane vaše družine zaradi evidence udeležencev na izletu
INFORMACIJE:

q  Matjaž (031) 525-863

q  na šoli pri mentoricah (Alenka Josipović Mašek)

V primeru slabega vremena izleta ne bo! O morebitni odpovedi izleta vas bomo obvestili na prvi strani naše spletne strani www.planinskodrustvofram.si en dan pred izletom ob 20:00.

Pridite, skupaj bomo preživeli prijeten dan !

Mentorica: Alenka Josipović Mašek

 

 

 

Dostopnost